Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

"Köy Pazarları Geliyor" Aracılar Komisyoncular ortadan Kalkacak!

"Köy Pazarları Geliyor" Aracılar Komisyoncular ortadan Kalkacak!


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


"Köy Pazarları Geliyor" Aracılar Komisyoncular Kalkacak! Köy Pazarları Gıda Meyve Sebze fiyatlarını düşürecek!

Üreticiden tüketiciye yüzde 500'e varan zamlarla gelen gıda fiyatlarına neşter vuruldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, komisyoncuları aradan kaldırarak, ucuz gıdanın önünü açtı. Bakanlık, artan gıda fiyatlarının önüne geçmek ve aracıların elde ettiği yüksek kârların altında ezilen çiftçileri, üreticileri bizzat desteklemek için düğmeye bastı.

Ürünlerin direkt tüketiciye satılabilmesi için Türkiye genelindeki semt pazarlarının bir günü üreticilere tahsis edilecek. Çiftçi, ürettiği patatesi aracıya gerek kalmadan pazarda halka doğrudan satabilecek. Bu yolla, kazanamamaktan şikayet eden üretici de, pahalı almaktan yakınan tüketici de kazanmış olacak. Komisyoncuların aradan çıkması ile hem üretici para kazanabilecek hem de tüketici uygun fiyatlı gıdaya erişebilecek.

GIDA KOMİTESİ ÖNERDİ

Her semtte köy pazarlarını hayata geçirmeye yönelik planlama 'Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi' raporunda yer aldı. Komite, pazarların belli günlerde sadece üreticiye tahsis edilmesi yoluyla, üreticinin desteklenebileceğini önerdi.

BAKANLIK DEVREDE

Komite'nin önerisine sıcak bakan Gıda Bakanlığı'nın, Hal Kanunu'ndaki 'semt pazarında bulunan toplam satış yeri sayısının yüzde 20'sinin özel satış yeri olarak üreticilere ayrılacağı' düzenlemesinin uygulanırlığını artırmayı hedeflediği öğrenildi. Yapılan planlamada, kanunda belirtildiği gibi semt pazarlarındaki alanların yüzde 20'sini düzenli olarak üreticilere tahsis etmek de yer alıyor. Üzerinde durulan ana önlem ise, köy pazarları sistemini Türkiye genelinde sürekli uygulanır hale getirmek.

ARACILAR KAZANIYOR

Gıda fiyatlarında üretici ile tüketici arasındaki fark, özellikle sebze-meyvede büyük boyutlara ulaşıyor. Tarlada çok ucuza satılan ürünler, tüketiciye ulaşana kadar yüzde 500'lere varan oranda zamlanıyor. Enflasyonu da olumsuz etkileyen gıda fiyatlarında aracı etkisi azaltıldığında ucuzluk da gelecek.

Sabah

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 15:45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status