Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

Ayakkabılarda Etiket Zorunlu Oldu! Ayakkabılarda etiket artık zorunlu!

Ayakkabılarda Etiket Zorunlu Oldu! Ayakkabılarda etiket artık zorunlu!


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Ayakkabılarda Etiket Zorunlu Oldu! Ayakkabılarda etiket artık zorunlu!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, "Tüketicinin Satın Alacağı Ayakkabıların Temel Unsurlarının Yapımında Kullanılan Malzemelerin Etiketlenmesine Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, dağıtıcı tarafından tüketiciye perakende satış amacıyla sunulan tüm ayakkabı çeşitlerine uygulanacak.

Yönetmelik kapsamındaki ayakkabı çiftinin birinde veya her ikisinde, ayakkabı parçalarını oluşturan ve temel unsurlarının yapımında kullanılan malzemelere ilişkin bilgi, şekil veya yazılı açıklama, baskı, yapıştırma, kabartma veya iliştirme suretiyle bulundurulacak. Etiket, ayakkabının üst yüzünün ve iç astar ve tabanının en az yüzde 80'ini oluşturan ve dış taban hacminin en az yüzde 80'ini oluşturan malzemeye dair bilgileri içererek.

Etiket tüketiciyi yanıltıcı olamayacak

Ayakkabı yapımında kullanılan malzemelerden hiçbiri yüzde 80 oranına ulaşmıyorsa, ayakkabıyı meydana getiren en yüksek orandaki iki malzemeye ilişkin bilgi etikette yer alacak. Etiket, görülebilir, güvenli şekilde iliştirilmiş, erişilebilir ve üzerindeki şekil boyutlarının içerikteki bilgilerin anlaşılmasını sağlayacak büyüklükte olacak. Etiket, tüketiciyi yanıltıcı olamayacak ve gerekli görüldüğü takdirde, yönetmelikte öngörülen bilgilerin yanı sıra ek bilgiler de yer alabilecek.

Üretici sorumlu olacak

Üretici, ayakkabının yönetmelikte belirtildiği şekilde etiketlenmesinden ve etikette yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacak. Üreticiye ulaşılamadığı takdirde sorumluluk dağıtıcıya ait olacak.

Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanan yönetmelik kapsamına giren ürünlerin piyasa gözetimi ve denetimi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılacak. Yönetmelik hükümlerine uyulmaması halinde, düzeltme süresi verilecek. Verilen süre sonunda uygunsuzluğun giderilmemesi halinde idari para cezası uygulanacak.

kaynak: AA

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 15:33

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status