Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

YGS LYS Kalkıyor Mu? 2015-2016 Üniversite Sınav Sistemi Değişiyor Haberi

YGS LYS Kalkıyor Mu? 2015-2016 Üniversite Sınav Sistemi Değişiyor Haberi


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Üniversite sınav sistemi neredeyse her yıl değişikliğe uğruyor. Tek sınavdı, ikiye çıktı, sonra 6’ya çıktı. Katsayıda sık sık değişiklik oldu. Bu yıl son kez YGS yapılabilir. Seneye adaylar yeni bir sistemle karşı karşıya kalabilir. Bu durumda da adayların kafası allak bullak. Çünkü, sınava hazırlık genellikle 2 yıl önceden başlıyor. Son bir yılda eksik kalanlar tamamlanıyor. Şimdi lise 2’de olan bir öğrenci, iki yıl sonra nasıl bir sınav sistemiyle karşı karşıya bilemiyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, televizyondan açıkladı, 2016’da sistem değişebilir. 2015’te bambaşka bir format ile adaylar sınava girebilir. YGS ve LYS’nin yerini başka bir model alabilir.

Üniversiteye giriş sistemi değişiyor
Bakan Nabi Avcı, “2016 yılına kadar üniversiteye girişte de, liselere girişte de bu yıl uygulanan merkezi sınavlara benzer, öğrencilerin ilgilerini, becerilerini ve bilgilerini ölçen bir sınav üzerinde çalışıyoruz. Üniversiteye girişte yükseköğretim kurumlarının ve fakültelerin kendi sınavlarını yapması planlanıyor” dedi.

Henüz net açıklanan birşey yok. Ama anlaşılan Bakanlık, ortaöğretimdeki uygulamanın bir benzerini üniversitede de yapacak. Nasıl ki, ortaöğretime geçişte tek sınav (SBS) kalktı, birden fazla sınav geldi, üniversite girişte de bu mantıkla hareket edilecek.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 15:54

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status