Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

Ankarakart Akıllı Bilet, Ankara Kart Fiyatı Ne Kadar? Nasıl Kullanılır?

Ankarakart Akıllı Bilet, Ankara Kart Fiyatı Ne Kadar? Nasıl Kullanılır?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Akıllı Bilet: Ankarakart’ın Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen test uygulaması sona erdi. Ankarakartlar, 1 Temmuz’dan itibaren tam kapasite kullanılmaya başlanacak.

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün bir süredir test ettiği ‘Akıllı Bilet: Ankarakart’ test uygulaması sona erdi. Ankarakartlar, 1 Temmuz’dan itibaren tam kapasite kullanılmaya başlanacak. Yarından itibaren ise, ‘indirimli’ biletlerin üretimi ve kullanımı durdurulacak. 1 Temmuz tarihinden itibaren de eski ‘tam’ biletlerin satışı yapılmayacak ve tüm yolcular, kart ile yolculuk yapacak. Başkentliler bu tarihlerden sonra sadece kırmızı, turuncu ve mavi renklerdeki kartlardan edinebilecek. Öğrenciler ve diğer indirimlilerin kullandığı ‘kırmızı’ renkteki kartlar ile serbest kullanım için hazırlanan ‘turuncu’ renkteki kartlar, Ankarakart İşlem Merkezleri’nden dağıtılırken, tam bilet olarak kullanılan ‘mavi’ renkteki kartlar ise, hem kiosk, hem bilet gişeleri hem de çeşitli bayilerde, bir seferliğine ödenen 5 lira karşılığında satılıyor. Daha sonra kart sahipleri istedikleri miktarda parayı kartlarına yükleyebiliyor. Başkentlilerin, www.ankarakart.com.tr adresinden de kredi kartı ile online dolum yapabilmeleri için çalışmalar sürüyor.

100 ADET AKILLI DURAK
Elektronik Bilet Toplama Sistemi’nin yeni uygulamları ile yolcular durakta beklerken, bekledikleri otobüsün ne zaman geleceğini gösteren 100 adet akıllı durağa da kavuşuyor. Ayrıca akıllı kart bakiyelerini gösteren ‘kredi göster cihazı’ da Ankara’nın muhtelif yerlerindeki yoğun duraklarda hizmet vermeye başlıyor. Otobüslerin içerisinde yer alan ve öncelikli olarak görme ya da duyma engelli vatandaşlara hizmet verecek olan ‘Araç İçi Yolcu Bilgilendirme Sistemi’nin kurulumları da tamamlandı. Test çalışmaları devam eden bilgilendirme sisteminin yanı sıra araçlar toplumsal ve asayiş olaylarına karşı, 30 gün boyunca kayıt yapabilen, merkezden canlı izlenebilen kamera sistemi ile de donatıldı. EGO Genel Müdürlüğü, sistemin tam olarak devreye girmesi ve istenilen istatistiksel verilere ulaşılması ile öncelikle kayıp kaçakların önüne geçilmesinde yüzde 10 tasarruf elde edilmesini hedefliyor. Ayrıca alınacak veriler otobüs hatlarının arz talep dengesi içerisinde optimum şekilde planlanmasını ve akaryakıt ile yedek parça gibi giderlerden tasarruf edilmesini sağlayacak.

EGO’DAN UYARI
Öte yandan, EGO yetkilileri serbest kart kullanıcılarını ‘usulsüz kullanıma’ ilişkin uyardı. Serbest kartların sadece hak sahipleri tarafından kullanılması zorunluluğunu hatırlatan yetkililer, “Yetkili personellerimiz kontrollerini mutat şekilde yapmaktadır. Serbest kartların usulsüz, hak sahipleri yerine başka şahıslar tarafından kullanılmasının tespiti durumunda, cezai yasal işlem başlatılmakta ve hak sahibinin kartı bir daha verilmemek üzere iptal edilmektedir” dedi.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 16:01

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status