Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

KPSS Kalktı Mı? KPSS Sınavı Kaldırıldı Mı? Kpss Yapılmayacak Mı?

KPSS Kalktı Mı? KPSS Sınavı Kaldırıldı Mı? Kpss Yapılmayacak Mı?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


KPSS Kalktı Mı? KPSS Sınavı Kaldırıldı Mı? Kpss Yapılmayacak Mı?

Devlete memur alımında uygulanan KPSS'nin kaldırılacağı iddia ediliyor. Memuriyet için hükümet yandaşlarına yer açmayı hedefleyen bu konuda çalışma yürütüldüğü iddia edilirken 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddiaları tekrar tekrar gündeme taşınarak sınavın güvenilirliği tartışmaya açılıyor.
25 NİSAN'DA HABERLEŞTİRİLMİŞ: ERDOĞAN KALDIRILSIN DİYOR
Vatandaş bu uygulamanın kaldırılmasıyla torpilin artacağı konusunda endişeli. Aslında tartışmalar bundan tam 9 ay önce Milliyet Gazetesi tarafından haberleştirilmiş. Milliyet'in 25.04.2014 tarihli haberinde, dönemin başbakanı Erdoğan'ın isteğiyle KPSS'nin kaldırılacağı, bütün kurumların kendi sözlü sınavını yapacağı ancak bunun, niteliğin değil de torpilin öne çıkacağı endişelerine neden olduğunu yazdı. Okuyucuların tepkilerine de yer verilen haberde 'Hükümet, devlete memur alımında uygulanan merkezi sınav KPSS'yi kaldırmaya hazırlanıyor' deniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yapılan çalışma kapsamında, merkezi sınav sistemi yerine bakanlıklara kendi sınavlarını yapma hakkı verilecek.

SÖZLÜ SINAV DA YAPILABİLECEK

25 Nisan'da yapılan habere göre dönemin Başbakanı Erdoğan'ın isteği doğrultusunda başlayan çalışma kapsamında KPSS kaldırılacak. Bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarının ÖSYM tarafından yapılan tek bir sınav ile personel alması dönemi sona erecek. Yapılan çalışmaya göre; merkezi sınav sistemi yerine tüm bakanlık ve kurumlara kendi ihtiyaçlarına göre alacakları personel için sınav yapma hakkı verilecek. Üzerinde çalışılan sisteme göre, her kurum alacağı personel için kendi sınavını açıklayacak. Alınacak personel için duyuru yapılacak. Başvuranlar, kurumun ihtiyaç duyduğu kadroya uygun soruların yer aldığı yazılı sınava girecek. Gerek duyulursa sözlü sınav da söz konusu olacak.

Milliyet'in 25.04.2014 tarihli haberi için tıklayınız

sayfa konuları;
2015 de kpss yapılmayacak mı?, 2015 yılında kpss sınavı kalktı mı?, 2015 de kpss sınavı kaldırıldımı?

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status