Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

BMW İ8 Fiyatı? Özellikleri Resimleri.. Bmw İ3 İ8 Fiyat ve Özellikleri Resimleri..

BMW İ8 Fiyatı? Özellikleri Resimleri.. Bmw İ3 İ8 Fiyat ve Özellikleri Resimleri..


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Bu yıl kuruluşunun 30'uncu yaşını kutlayan Borusan Otomotiv, yeni i3 ve i8modellerini satışa sundu. "BMW i" yeni marka projesi kapsamında 2007'den bu yana yürütülen araştırma ve geliştirme çalışmalarının bir ürünü olan BMW i3, dünyanın ilk lüks otomobili olmasıyla ön plana çıkıyor.


Eylül ayından itibaren 46 bin 100 Euro'dan başlayan anahtar teslim fiyatı ve Türkiye'ye özel donanım paketiyle satışına başlanan i3, BMW markasının karakteristik stil özelliklerini taşıyan çizgilere sahip. 170 HP güç ve 250 Nm tork üreten elektrik motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 7.2 saniyede tamamlayabilen BMW i3'ün lityum iyon bataryası gündelik sürüşte 130 – 160 kilometre gibi bir menzili görebilmesine olanak veriyor.

ECO PRO modunda 20 kilometre kadar ve ECO PRO+ modunda yine 20 kilometre daha yükselerek 200 km'ye varan bir menzile ulaşabiliyor. BMW i3'ün Türkiye donanım paketinde ise çok fonksiyonlu direksiyon, lastik basınç göstergesi, yağmur sensörü, otomatik klima, fren fonksiyonlu hız sabitleyici, LED teknolojili gündüz farları, navigasyon, uzaktan erişim hizmetleri, Türkçe ön panel, batarya sertifikası gibi özellikler yer alıyor.

Spor otomobillerin geleceğini şimdiden en iyi biçimde ortaya koyan ve dünyanın lazer aydınlatma teknolojisine sahip olarak seri üretimine başlanan ilk otomobili unvanına sahip BMW i8 ile ilgili ön siparişler eylül ayı itibariyle alınmaya başlandı.

Ülkemizde yaklaşık 180 bin Euro'luk başlangıç fiyatına sahip BMW i8'e yoğun talep ise satış tarihini 2015 yılbaşına çekti. Öncelikle Türkiye kotası dahilinde gelen az miktardaki BMW i8 modelini sadece test aracı olarak müşterilerin beğenisine sunacak olan Borusan Otomotiv, gelen siparişler sonrasında 2015 yılından itibaren ilk teslimatlara başlayacak.

1.5 litrelik 231 HP'lik BMW TwinPower Turbo benzinli motoru ve 131 HP'lik elektrikli motora sahip olarak yollara çıkan BMW i8, 0-100 km/s hızlanmasını ise 4.5 saniyenin altında gerçekleştiriyor. BMW i8, aynı zamanda üç silindirli benzinli motorla güçlendirilen ilk seri üretim BMWmodeli olmasıyla da dikkat çekiyor. Silindir hacmi başına elde edilen 154 HP'lik motor gücü yüksek performanslı spor otomobil genlerini ortaya koyarken, bu değer aynı zamanda BMW tarafından elde edilen en yüksek değerlerden biri olmasıyla göze çarpıyor. BMW i8'in dolu bir yakıt deposu ve tam olarak şarj edilmiş bataryayla kat edebileceği maksimum mesafe COMFORT modunda 500 kilometre civarında…

ECO PRO modunda bu yüzde 20 oranında artırılabiliyor. i8, akıllı telefonlarda kullanılan kimyasal olarak sertleştirilmiş camın ilk olarak kullanıldığı seri üretim otomobil unvanına da şimdiden sahip oldu. Konvansiyonel camlara göre % 50'ye varan ağırlık tasarrufu sağlayan 0.7 mm kalınlığındaki bu camlar, BMW i8'in akustik konforunu da artırıyor.

Kaynak: otohaber

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:19

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status