Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

ABD Yeni Başkanı Trump Kimdir? Trump Karısı

ABD Yeni Başkanı Trump Kimdir? Trump Karısı


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


ABD de yeni başkan olan trump un adını sık duyacagız bundan sonra.... Siyasi alanda neler yapacagı da merak konusu... umarım hayırlı olur ...



Donald John Trump (d. 14 Haziran 1946; Queens, New York); Amerikalı iş adamı, siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. ve günümüzdeki başkanı. 8 Kasım 2016 tarihinde yapılan 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak girmiş, Hillary Clinton'ı mağlup ederek Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. devlet başkanı seçilmiştir.[1] 20 Ocak 2017 tarihinde görevi, Barack Obama'dan devralmıştır.

Queens, New York'ta doğmuş, Pensilvanya'da bulunan Wharton Institu'de İşletme bilimleri eğitimi almıştır. Üniversite yıllarında babası Fred Trump'ın emlak ve inşaat firmasında çalışmıştır. Kariyeri sırasında oteller, kumarhaneler, golf sahaları ve daha birçok yapı inşa etmiştir. Trump: The Art of the Deal ve Trump: How to Get Rich gibi birçok kitap yazmıştır. 2000 ABD başkanlık seçimleri'nde Reform Partisi adayları arasında yer almıştır. Forbes iş dergisi tarafından hazırlanan Dünyanın En Zengin 400 İnsanı listesinde yer almıştır. 2004-2015 yılları arasında NBC kanalında yayınlanan reality show The Apprentice'de yer almıştır.

Trump, 2015 yılının Haziran ayında 2016 ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti adayının belirleneceği parti içindeki yarışa katılacağını açıkladı. Seçim vaatleri hem ABD'de hem de dünyada büyük tartışmalara neden olmasına rağmen 2016 ABD başkanlık seçimleri sonucu Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı oldu.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 12:23

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status