Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

Bilgisayarım Şifrelendi! CCC Encrypted Uzantılı Dosyalar Bitcoin Nedir? Nasıl Ödeme Yaparım? Crypto şifreli dosya çözme..

Bilgisayarım Şifrelendi! CCC Encrypted Uzantılı Dosyalar Bitcoin Nedir? Nasıl Ödeme Yaparım? Crypto şifreli dosya çözme..


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Son zamanlarda genellikle Rusya üzerinden gelen kandırmaca sahte maillerle bilgisayara bulaşan virüs tüm klasörlerinizi şifreliyor.

Özellikle Turkcell Fatura Bilgilendirme, Ttnet Fatura Bilgilendirme gibi isim ve başlıklarla bu mailler geliyor.

Gelen mail adresine dikkat ederseniz yabancı hiç alakasız olduğunu göreceksiniz..

ya da içerisinde örneğin turkcell-abcnd.com gibi uzantılar yani turkcell'e ait olmayan sayfalardan geldiğini göreceksiniz..

Bu virüsü virüs programları şuan yakalayamıyor. Eğer gelen mail'i dikkatsizce açarsanız tüm bilgisayarınız hatta ağda başka bilgisayarlar varsa onlarıda şifreliyor. Ve tüm sisteminizi allak bullak ediyor.

Peki nasıl kurtaracaksınız.. Yedeğiniz de yoksa işiniz çok zor.
Çünkü bu virüs tüm sistem kopyalarını bozuyor geriye dönemiyorsunuz..

Tek yol Bitcoin ile ödeme yapmak gibi gözüküyor. Birçok firma hatta çoğu %99'u bu virüsü çözemiyor. Çünkü virüs her seferinde kendini yeniliyor ve çözülemez bir yapıda ilerliyor.

Peki bitcoin güvenli mi şifreyi çözüyorlar mı?
Evet %95 virüslü sistemde parayı yatırdığınız anda size geri dönüş olup şifre çözücü programı yolluyorlar. Buda zaten tüm şifreli dosyalarınızı çözüyor.

Yalnız şunuda hatırlatayım.
Bugün bitcoin ile yaklaşık 1000 Tl gibi bir rakamla şifre çözücüyü 3 saatlik bir uğraştan sonra satın aldık ve sistemi çözdük. WORD EXCEL PDF gibi dosyalarda hiçbir sıkıntı yaşamadık yalnız Sql dosyaları yani Mdf dosyalarımızda bozulmalar olmuş ve onarmaya çalışıyoruz. Bakalım düzelecek mi?

Biz bitcoin olarak Localbitcoin.com 'u kullandık. Orada zaten bir Türk bize para yatırmada canlı chat bölümünden yardımcı oldu. Ve Hacker'a da parayı göndermemizde yardımcı oldu.Biraz ingilizce biliyorsanız bu localbitcoin i kullanabilirsiniz.

Parayı Eft ile türkiyedeki bir hesaba gönderdik. IBAN numarası gözüküyor. Önce Bitcoin satın aldık ve daha sonra hacker'ın bitcoin numarasına Send Bitcoin sayfasından gönderdik.

Ve tabiki hakkımızıda sonuna kadar haram eyledik. :) oldu başa gelen çekilir siz siz olun çok dikkat edin..

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 12:57

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status