Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

Dolandırıcılık Taktikleri! Dolandırılmamak İçin Bunlara Dikkat! Türkiye'deki Dolandırıcılık Türleri

Dolandırıcılık Taktikleri! Dolandırılmamak İçin Bunlara Dikkat! Türkiye'deki Dolandırıcılık Türleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Türkiye'de Yaşanan Dolandırıcılık Türleri..
** Kapınıza gelen ve size birşeyler satmaya çalışan ve hediyeler sunan kişilere itibar etmeyin. Kesin bir bit yeniği var huysuzlanın ve kapınızı kapatın. Kimse kimseye durduk yere hediye ve bedava ürün vermez. Genellikle yaşlı insanları bu şekilde dolandırıyorlar.

** Şirket ya da dükkanınıza gelen genellikle üstü başı düzgün olmayan çoluk çocuklu ya da erkekler bu taktiği uyguluyor. İlk önce sizden 10-15 TL 'lik bir ürün alıyorlar sonra kasaya geliyorlar Ödeme yapacaklar 200 TL gibi büyük banknot veriyorlar. Ve siz parasının üstünü veriyorsunuz daha sonra vazgeçtiğini söylüyor ve parasını geri istiyor bu sırada yanında bulunan diğer kişiler seslerini yükselterek kargaşa çıkartıyorlar ve sizde biran önce dükkandan ayrılsınlar diye verdiğiniz parayı alıyorsunuz ve vermiş olduğu 200 TL lik parayı veriyorsunuz dikkat edin sizin para üstü olarak verdiğiniz paranın içinden en kötü 100 Tl'lik kısmı tırnak yolu ile çalınıyor. Siz kargaşadan kurtulmak için bunu gözden kaçırıyorsunuz. ( Bizzat Servis'e gittiğim bir şirkette bu olayı yaşadım- Ankara / Ostim Olayı farkeden de ben oldum bu yöntemi mahallemde bulunan bakkal'a yapmışlardı ordan hatırlayarak şirkettekileri küçük bir zarardan kurtarmış oldum :)

** Gece bindiğiniz taksiciler karanlıktan faydalanarak para üstünde değişik hileler yapabiliyor. Çok dikkatli olun verdiğiniz paraya ve aldığınız para üstüne iyice dikkat edin. Bazıları parayı değiştiriyor. 200 TL verirsiniz 50 TL Verdiniz derler (Bu olayda yıllar önce babamın başına geldi)

** Gece adres sorduğunuz kişilerin ben sizi oraya götürüyüm demesi ile onunla birlikte gideceğiniz yere gitmeyin. Yaşanmış olaydır. Sizi tenha bir yere götürüp kapkaç ve bıçaklanma yaralanma gibi durumlara maruz kalabilirsiniz. Yaşanmış Olaydır.

** Eğer aracınızla bir yolda ya da tenha bir yerde ilerlerken ön camınıza yumurta isabet ederse sakın ama sakın sileceğinizi çalıştırmayın. Eğer sileceğiniz çalışırsa görüşünüz tamamen kapanacak ve durmak zorunda kalacaksınız. Buda sizin başınıza kötü olayların gelmesi demek.

** Aracınızla kaza ya da arıza gibi durumlar yaşarsanız aracınızın camlarını ve kapılarını kitleyin çevrenizde sizin kafanızın bulanıklığından faydalanmak isteyen hırsızlar olabilir. Ve yabancı tanımadığınız insanların yardım talebine olumlu cevap vermeyin. Yakınınızı ya da tanıdığınız tamircinizi arayın.

** Cep telefonu ile sizi arayan ve kendisini "hakim" , "savcı" , "polis" , "subay" olarak tanıtan kişilere itibar etmeyin. Telefonu hemen kapatın ve 155 Polis'i arayarak sizi arayan numarayı ve bu durumu hemen bildirin.

Sizlerde Yorumlarla Katkıda Bulunun

Bunlarda Avrupa'da meydana gelen dolandırıcılık olayları..
Birisi yanınıza yaklaşıp size arkadaşlık bilekliği teklif eder. İstemiyorum da deseniz vazgeçmez. Bileğinize yapışır ve bilekliği takmaya çalışır, bunu başarınca da parasını ister. Bileklik çözülüp geri vermek istenir çözülmez. Para vermek zorunda kalınır.Aynı yöntem ayrıca siz bileklikle uğraşırken dikkatinizi dağıtarak kapkaççıların cüzdanınızı çalmasıyla da sonuçlanabilir.

Bir adam ya da kadın yaklaşır ve kız arkadaşınızın eline gül tutuşturur sonra da parasını ister. Ancak çok yüksek bir para ister. Kız arkadaşınıza mahçup kalmamak için parayı ödemek zorunda kalırsınız.

Bir kadın tam sizin önünüzde yüzüğü yere bırakır ve sonra bulmuş gibi yapıp, sizin olup olmadığını sorar. Hayır dersiniz. Yüzüğü inceler "altın bu" der. Aslında altın değildir. Yüzüğü size satmaya çalışır.

Bir kadın tam yanınızdan geçerken bebeğini size doğru fırlatır (bu oyuncak bir bebektir).
Ne yapacağınızı şaşırırsınız ve bebeği tutmak için elinizdeki yere bırakırsınız. Siz bebeği tutarken elinizden bıraktığınız çanta ya da cüzdan bebeği fırlatan kadın tarafından yerden alınarak çalınır.

Bir adam "bul karayı al parayı" oynatır. Siz topun hangi fincanın altında olduğunu bulmaya çalışırsınız. Ancak asla bulamazsınız. Siz bir yandan para kaybederken kalabalığı fırsat bilen kapkaççılar da cüzdanları çalar.

Yerde bir cüzdan bulursunuz. Genellikle boştur. Siz o cüzdan için eğilmişken kendi cüzdanınızın gittiğinin farkına dahi varmazsanız.

Siz dururken birden biri gelip ceketinize ketçap ya da "çakma" kuş pisliği döker. Sonra da onu temizlemek için ısrar eder, siz hayır dersiniz ancak o ısrarına devam eder, bu sırada ceketinizdeki cüzdan, telefon vs. değerli eşyanızı aramaktadır ve genellikle de bulur.

Bir adam ya da çocuk ayakkabı fırçasını tam önünüze atar, siz onu yerden alıp ona verirsiniz o da size teşekkür ediyorum diye ayakkabınızı parlatı verir. Daha sonra da parasını ister, vermezseniz siz zor durumda kalırsınız

Yaşlı bir kadın elindeki biberiye dalını size vermeye çalışır. Bunun bir arkadaşlık işareti olduğunu ve size şans getireceğini iddia eder. Sonra da parasını ister. Ödemezsen ailene ve sana lanet okur. Korkarsın ve istediği parayı verirsin

Çiftsiniz ve birlikte fotoğraf çektirmek istiyorsunuz. Arkadaş canlısı gözüken bir yerel yanınıza yaklaşıp fotoğrafınızı çekmeyi teklif eder. En iyi ihtimalle biraz para ister, en kötü ihtimalle fotoğraf makinenizi alıp kaçar

Sokakta bir müzisyen görürsünüz, harika bir şarkı çalmaktadır. Siz yanına yaklaşır onu dinlersiniz. Biraz muhabbet edersiniz ve size CD'sini verir. CD sizin elinize geçer geçmez sizden parasını ister. Reddederseniz çevresindeki arkadaşlarıyla birlikte etrafınızı çevirir.

Taksiye bindiğinizde şoför size uyuşturucu teklif edebilir. Eğer kabul edersen kendisinin polis olduğunu iddia eder (genellikle polis değildirler). Size hapse atacağını söyler. Bu durumdan kurtulmak için büyük miktarlarda para teklif etmek zorunda kalırsınız.

Bazı taksi sürücüleri çevreyi bilmemenizden faydalanıp sizi 5 dakikalık mesafeye 1 saatte götürür. 10 liralık yola 100 lira ödemek zorunda kalırsınız.

Bazı taksiciler sizi havaalanından otele getirdiklerinde bavulları indirirken acele ederler. Siz bunun trafikten olduğunu düşünürsünüz. Ancak durum pek de öyle değildir. Hızla bavulları indirirler, o kadar hızlıdırlar ki "bagajda bir tanesinin" kaldığını farkedemeyebilirsiniz. Bagajı kapatırlar ve bavulunuzla birlikte olay yerinden hızla uzaklaşırlar
LAS VEGAS'da en çok yaşanan dolandırıcılık türlerinden biri.

Bir markette alışveriş yaptıktan sonra parayı ödemek için kasaya geldiğinizde kasiyer elinde telefonla oynuyorsa kredi kartınızın fotoğrafını çekiyor olabilir. Sonra bir gün bankanızdan kredi kartınızdan 1000 dolar çekildi diye bir mesaj alırsanız şaşırmayın
BARCELONA

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:06

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status