Hertelden güncel bilgi sayfanız. aradığınız buralarda biryerde hoşgeldiniz. (welcome)
Google

Dominos Pizza Hacklendi!

Dominos Pizza Hacklendi!


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Hacker'lar, bu kez fidye için Domino's Pizza'nın güvenlik açıklarını yardıkları sunucularını gözlerine kestirdiler. Saldırı sonucunda 650.000 müşterinin detaylarının ele geçtiği söyleniyor. Hacker'ların veritabanını korumak için istediği fidye ise 30.000 euro

Ele geçen veritabanında Fransa'daki 592.000 müşterinin, Belçika'daki 58.000 müşterinin detaylarının bulunduğu; bu detayların arasında "müşterilerin" tam isimlerinin, adreslerinin, telefon numaralarının, e-posta adreslerinin, parolalarının ve teslimat bilgilerinin yer aldığı söyleniyor.

Kendini Rex Mundi olarak adlandıran hacker grubu, Fransa ve Belçika'daki Domino's'u arayarak sunucularındaki açıktan haberdar etmiş bulunuyor. Bununla kalmayan grup, firmanın 30 bin euro'yu ödememesi halinde tüm veritabanını yayınlama tehdidinde bulunuyor. Gruba göre iki ülkenin de veritabanı, hala aynı açığa sahip.

Domino's'un Fransa ayağı, saldırıyı kabullenirken kullanıcılarından parolalarını değiştirmesini istiyor. Bu arada Hollanda'daki Domino's'un başında bulunan Andre ten Wold, yaptığı açıklamada Hollandalı müşterilerin saldırıdan etkilenmese de, sunucularında bir şeylerin yolunda gitmediğini açıkça gördüklerini söylüyor. Andre ten Wold, kredi kardı verileri gibi finansal verilerin çalınmadığını vurguluyor ve firmalarının fidyeyi ödemeyeceğinin altını çiziyor.

Verilerin bir bölümü örnek olarak çevrimiçi yayınlayan hacker'lar, bu akşam Türkiye saatiyle 20:00'a kadar fidyenin ödenmemesi halinde veritabanını tamamen yayınlayacaklarını söylüyorlar.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 16:35

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google

Copyright © 2017 bf-legacy Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy

DMCA.com Protection Status